Alla vinner med tillgänglighetsverktyget Ally

Person raising her hands winning

Ally är universitets nya verktyg för att göra alla våra uppladdade dokument i Canvas mer tillgängliga. De stora vinnarna är våra studenter, men även du som lärare kan, om du vill, bli en vinnare!

Photo by Agnieszka Boeske on Unsplash

Alla är vinnare!

Ally är ett verktyg som gör innehållet i din kurs i Canvas mer tillgängligt. Genom att aktivera Ally på din kurs kommer de dokument som är uppladdade automatiskt presenteras i ett antal olika alternativa format. För en student på kursen innebär det att man kan komma åt ett dokument i olika format. Exempel på format kan vara ljudfil för de som vill lyssna på den fil som är uppladdad, ePub-format för att underlätta läsning på mobil enhet eller som punktskrift för de med nedsatt syn. Vinsterna för dina studenter kommer alltså direkt när du har Ally på din kurs

För dig som lärare finns det också ett antal vinster. När Ally är aktiverat på din kurs kommer du att få en överblick över hur tillgängliga dina dokument är. Om du vill så kan du jobba med att förbättra dokumentens tillgänglighet. Ally ger dig då vägledning i vad just dina dokument behöver för att uppnå högre tillgänglighet. Om du väljer att följa dessa guider kommer du att få en alltmer tillgänglig kurs som hjälper dina studenter. Tänk på att det är bara du som lärare som ser bedömningen av hur tillgängliga dina dokument är.

Är du sugen på att lära dig mer?

Här hittar du en samlingssida om Ally

Här hittar du en kort film, som ger dig en presentation av verktyget: Canvas Ally (film på engelska).