Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Är du rädd att bli zoombombad?

bild som visar elaka gubbar

Vad innebär zoombombning och hur skyddar du dig?

Photo by Ryan Quintal on Unsplash

I samband med att e-mötesverktyget Zoom började användas allt mer, blev det samtidigt utsatt för allt fler intrång. Besök från obehöriga gäster som stör mötet genom att dela otrevliga bilder eller skriva olämpliga texter i chatten har fått namnet Zoom-bombning. Som lärare på Lunds universitet skyddar du dig mot detta genom att alltid skapa säkra möten. Det allra säkraste är förstås att endast släppa in personer med LU-inlogg i ditt möte. Du sätter enkelt upp ett sådant möte genom att följa denna guide.

Även för externa deltagare (de som inte har LU-konto) kan du skapa ett säkert möte. Denna mötesinställning gör du genom att följa guiden Skapa säkert möte för dig och externa deltagare. Tänk dock på att ditt möte inte längre är säkert om du väljer att dela den säkra länken på ett öppet forum.