Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

En ärlighetsmodul är en god idé

Bild som visar person framför dator

Ska du ha ha en tenta snart och behöver inspiration? Institutionen för kemiteknik har utvecklat en mall för tentamenskurser i Canvas som återfinns i Canvas Commons. I den finns bland annat en ärlighetsmodul där studenterna intygar att de förstått instruktionerna och vad det innebär att arbeta på egen hand.

Ärlighetsquiz

En viktig del i Kemitekniks tentamensmall är den så kallade ärlighetsmodulen som innehåller viktig information till studenterna.

Här ser du till att de tar del av den information som är viktigt inför examinationen. Genom quizzfrågor i ärlighetsquizzen intygar de sedan att de har förstått och tagit till sig den information som de läst.

För att få åtkomst till sin tenta i Canvas så måste studenterna ha svarat rätt på båda frågorna kring om de har förstått informationen, därefter öppnas tentamodulen.

Vill du använda dig av ett ärlighetsquizz? Här hittar du en guide i Canvas kring hur du går till väga för att få in modulen på just din kurs.

Ärlighetsmodul i Canvas (öppnas i nytt fönster)

Du kan också hämta Ärlighetsmodulen direkt från Commons:

Modul: Ärlighetsquiz (öppnas i nytt fönster)

 

En mall för tentamenskurser

Ärlighetsmodulen är en del av en hel kursmall som kan laddas ned direkt från Commons i Canvas.

Skälet till att Kemiteknik utvecklade en sådan mall var:

  • att varje lärare inte skulle behöva fundera om formuleringar.
  • Man ville också få med en ärlighetsquizz, dvs en modul där studenten genom att besvarar en quizz intygar att de inte kommer att fuska. När quizzen är väl är ifylld öppnas modulen där tentan är publicerad. 
  • Dessutom så kunde mallen hjälpa till att stänga menyalternativ som inte skall vara tillgängliga för studenter.  I mallen syns bara navigeringens startisida, moduler och omdömen för studenten. 

Vill du prova hela mallen på en kurs i Canvas? Tänk på att det kan vara bäst att testa på en tom kurs då mallen har startsida som "tar över" dina inställningar. 

Du kan ladda ner hela kursmallen för tentamenskurser här:

Kursmall tentamenskurs (öppnas i nytt fönster)

Vill din avdelning eller institution skapa en egen mall för tentamenskurser? Hör av er till digital [at] education [dot] lu [dot] se så visar vi hur man gör.