Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Inloggning i Canvas

icon_admin

För att komma åt kurser i Canvas på Lunds universitet behöver du ett Lucat-konto.

För att kunna logga in i Canvas på LU behöver både studenter och personal ett Lucat-konto. För studenter skapas kontot automatiskt när de blir antagna på en kurs. Även för nyanställda skapas ett Lucat-konto.

För anställda som inte sedan tidigare har ett konto och som behöver ett tillfälligt Lucat-konto så läggs det upp i Lucat som Universitetsanknuten. Läs mer i dokumentet Lägga till Universitetsanknuten. Välj passande underkategori (se s.4 i dokumentet)

Av olika skäl kan det finnas personer utanför dessa kategorier som behöver tillgång till Canvas. För detta krävs att en Lucat-administratör skapar ett konto för berörd person. I Lucat finns ett flertal roller och dom allra flesta kan användas för att logga in i Canvas. Dock kommer underkategorierna Servicepersonal, Väktare och Begränsat konto inte att fungera. 

 

Har du frågor kring upplägg av LU-konto kan du vända dig till din fakultetskoordinator. eller canvas [at] education [dot] lu [dot] se

Efter att ett nytt konto har skapats i Lucat kan det ta upp till ett par timmar innan det finns i Canvas, tänk också på att det kan vara svårt att skapa konton i Lucat under helger.