Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny workshop om videoexamination i Canvas ges i mars och april

Foto på Mattias Frisk och Erik Bergsten som håller workshop.

Digitala lärmiljöer erbjuder nu en digital workshop om olika sätt att använda video för examination i Canvas. Du kommer att få arbeta aktivt och själv testa olika funktioner under workshopen som leds av Erik Bergsten och Mattias Frisk.

Varför en workshop om videoexamination i Canvas?

– Alla redovisningar stjäl undervisningstid, studenter ska såklart även redovisa fysiskt och vänja sig vid detta. Men vissa redovisningar kan absolut ske genom inskickad video. Och nu när Studio i Canvas är så välfungerande, och låter läraren ha möjligheten att skriva kommentarer/feedback i videons tidslinje, tycker vi att alla lärare bör få prova på detta, säger Mattias Frisk, som är en av workshopledarna.

Vad kommer deltagarna att få lära sig?

– De kommer få lära sig några olika sätt som video kan användas som examination. Såsom att använda ett videoquiz som uppgift, skapa en modul i Canvas där instruktion till studenten gällande videoinlämning importeras, och kommentatorsfunktionen gås igenom, berättar Erik Bergsten.

Vem ska anmäla sig till workshopen?

– Alla lärare som har studenter som gör muntliga redovisningar, och vill prova på att låta studenterna lämna in video istället för (eller som komplement till) muntlig redovisning, säger Mattias.
– Men också lärare som vill ha/har visuella moment i sin utbildning och vill se hur video kan användas av såväl studenter som av dem själva, avslutar Erik.

Vilka är ni som håller i workshopen?

Erik Bergsten, bibliotekarie vid Ekonomihögskolans bibliotek. Inom projektet Digitala lärmiljöer är han verksamhetsspecialist kring att använda video i undervisningen och Canvas Studio.

Mattias Frisk, universitetslektor och lärare vid Musikhögskolan. I projektet Digitala lärmiljöer jobbar Mattias tillsammans med Erik med video och han undervisar främst om just användning av digitala verktyg på ämneslärarutbildningen i musik.

Anmäl dig till idag till workshopen den 31 mars eller 1 april!

Är du intresserad av workshopen? Läs mer och anmäl dig nedanför på ett av workshop-tillfällena. Eller tipsa dina lärarkollegor!

31 mars, Workshop: Så använder du video för examination i Canvas

1 april, Workshop: Så använder du video för examination i Canvas