Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Digitala möten

Digitala möten kan fungera både bättre och sämre än fysiska möten. De uppenbara fördelarna är att de kan spara tid och att du kan undvika onödiga resor. På den här sidan har vi samlat tips om hur du kan utnyttja fördelarna och undvika nackdelarna när du ska ordna möten med studenter, medarbetare, kollegor eller deltagare från andra organisationer.

Vad är ett digitalt möte?

Första steget när du ska arrangera ett möte är att fundera över vilket verktyg som är lämpligast att använda för det du vill uppnå med mötet.

Det är idag fritt för dig som anställd vid Lunds universitet att välja verktyg för ditt digitala möte, Zoom eller Teams, utifrån vad som passar bäst och vad du känner dig bekväm med. Ofta används Teams för snabba kontakter internt medan Zoom kan vara enklare när du behöver visa något för en grupp personer. På Lunds universitet kan du delta på både grund- och fortsättningsworkshoppar om Zoom och Zoom Webinar. Nya datum läggs ut kontinuerligt i vårt kalendarium. Så anmäl dig gärna till en sådan om du inte gjort det tidigare eller om du känner att du vill utveckla dina färdigheter ytterligare i Zoom! 

Se alla workshops om Zoom i kalendariet

Se alla guider för Zoom i Canvas – canvas.education.lu.se