Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Digital examination

Information om digital examination har delats upp Planera och Bygga och genomföra den digitala examinationen. Det finns också en serie artiklar här på education med temat Digital examination skrivna av lärare som berättar och reflekterar över sina erfarenheter. 

Planera din digitala examination

I avsnittet om planering återfinns pedagogiska råd och tips samt information kring pedagogisk stöd och tillgänglighet.

Gå till avsnittet Planera din digitala examination 

Bygg upp och genomföra din tenta

Gå till avsnittet Bygg och genomföra din tenta

I detta avsnitt kan du ta del av information om verktyg samt utbildning och stöd för att bygga, men också genomföra din tenta. Du hittar avsnitt kring Canvas och de olika funktioner som finns för att skapa en mängd olika tentor. 

Vid tentans genomförande använder en del vid LU Zoom som verktyg för övervakning. Här kan du ta del av upplägg och guider kring vad du ska tänka på. 

Slutligen finns det en checklista baserad på tid kring exempel på vad du kan informera dina studenter om inför deras tentamen. 

Har du frågor om dataskydd?

Läs frågor och svar om regelverk kring digital examination