Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Informera dina studenter

Detta avsnitt innehåller exempel på information som kan vara bra att informera dina studenter om inför tentan. Informationen i sig är en sammanställning av flera fakulteters/institutioners utskick till studenter och uppdelad i olika tidsperioder. 

Så tidigt som möjligt behöver du informera om datum och tid, verktyg och mjukvara. Om det förekommer övervakning, hur personuppgifter behandlas och du som har studenter som behöver pedagogiskt stöd behöver veta att de har all hjälp de behöver. 

Gå till Så tidigt som möjligt

Några dagar innan tentan behöver du ytterligare detaljerad information om tentan, mjukvara & teknik, om övervakning är aktuellt behöver studenten ha information om hur det går till. Om dina studenter skriver för hand behöver du berätta hur de går tillväga för att lämna in. Du behöver också vara mycket noga med att informera om vad som räknas som fusk.  

Gå till Några dagar innan tentan 

Vid tentamenstillfället och efter tentan beskriver den praktiska information du bör tillhandahålla. Du får också tips kring vad du kan göra efter tentan är genomförd för dina studenter.  

Gå till Vid tentamenstillfället och efter tentan

Hela listan som pdf

Ladda ner och skriv ut Checklistan här. Observera att länkarna fungerar i Adobe Acrobat, men att du kan behöva gå tillbaka till webbsidan om du printar ut materialet för att komma åt relaterat material. 

Checklistan - informera dina studenter