Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Så tidigt som möjligt

Informera dina studenter om:

Datum & tider

  • Det ska tydligt framgå datum och tid för tentan, det är extra viktigt att tentan öppnar den tid du angivit i informationen till studenterna.
  • Behöver de anmäla sig till tentan, var ska denna anmälan göras och när är sista datum för anmälan. 

Verktyg & Mjukvara

Övervakning

Om din tenta kommer att övervakas behöver du också informera dina studenter om följande:

Teknik

  • Vilka tekniska tillbehör förväntas dina studenter ha, exempelvis: dator med kamera, mobiltelefon med kamera.
    • För de studenter som inte har möjlighet att ordna tekniska tillbehör, finns det något alternativ? Informera i sådana fall om det, ofta finns det info på fakulteten eller institutionens sida om detta som kan vara bra att länka till.
  • Finns det någon mjukvara man förväntas ladda ner inför sin examination och vad ska man då tänka på. Skicka gärna med länkar och guider kring hur det fungerar med nedladdning.

Juridik

Pedagogiskt stöd

Övrigt

Ibland finns det studenter som inte under några förutsättningar kan skriva tentan hemma utifrån de instruktioner som du givit. Se då till att det finns en plan för hur dessa studenter ska göra. Finns det exempelvis något grupprum som kan användas för dessa studenter (det handlar om ett mycket litet fåtal).

Hela listan som pdf

Ladda ner och skriv ut Checklistan här. Observera att länkarna fungerar i Adobe Acrobat, men att du kan behöva gå tillbaka till webbsidan om du printar ut materialet för att komma åt relaterat material. 

Checklistan - informera dina studenter