Vid tentamensstart och efter tentan

Vid tentamens start, se till att studenterna har information om följande:

• När och hur man kan komma i kontakt med examinator eller ansvarig lärare om det finns frågor kring examinationen.
  • Hur de kan komma i kontakt med ansvarig lärare eller tentamensvakt om något oförutsett skulle inträffa.  Ex. vid teknikstrul eller annan oförutsedd händelse.
  • Vad gäller kring toalettbesök, finns det inplanerade pauser för dessa.
  • Var hittar de sin tentamen, finns det någon länk till något speciellt verktyg.
  • Studenter med pedagogiskt stöd, se till att de vet om det finns något särskilt som gäller dem.
  • När studenten är klar med sin tenta, hur sker själva inlämningen? Får studenten någon bekräftelse på att den är inlämnad.
  • Om du använder dig av ärlighetsmodul, informera om denna och hur man kommer åt den. Här kan du läsa mer om vad en ärlighetsmodul är och hur du kan använda den.
  • Vad händer när tentan är inlämnad, får studenten lämna eller är det någon återsamling.

Efter tentan

Om du har möjlighet kan det vara bra att öppna ett ”efter-tenta-rum”. Många studenter har behov av att träffas och snacka efter tentan, precis som så sker efter en salstentamen i rummet utanför. Öppna därför gärna upp en Zoom-rum där studenter som vill kan träffas och diskutera den just avslutade tentamen.

Hela listan som pdf

Ladda ner och skriv ut Checklistan här. Observera att länkarna fungerar i Adobe Acrobat, men att du kan behöva gå tillbaka till webbsidan om du printar ut materialet för att komma åt relaterat material.

Checklistan - informera dina studenter