Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vid tentamensstart och efter tentan

Vid tentamens start, se till att studenterna har information om följande:

  • När och hur man kan komma i kontakt med examinator eller ansvarig lärare om det finns frågor kring examinationen. 
  • Hur de kan komma i kontakt med ansvarig lärare eller tentamensvakt om något oförutsett skulle inträffa.  Ex. vid teknikstrul eller annan oförutsedd händelse.
  • Vad gäller kring toalettbesök, finns det inplanerade pauser för dessa.
  • Var hittar de sin tentamen, finns det någon länk till något speciellt verktyg.
  • Studenter med pedagogiskt stöd, se till att de vet om det finns något särskilt som gäller dem.
  • När studenten är klar med sin tenta, hur sker själva inlämningen? Får studenten någon bekräftelse på att den är inlämnad. 
  • Om du använder dig av ärlighetsmodul, informera om denna och hur man kommer åt den. Här kan du läsa mer om vad en ärlighetsmodul är och hur du kan använda den.
  • Vad händer när tentan är inlämnad, får studenten lämna eller är det någon återsamling. 

Efter tentan

Om du har möjlighet kan det vara bra att öppna ett ”efter-tenta-rum”. Många studenter har behov av att träffas och snacka efter tentan, precis som så sker efter en salstentamen i rummet utanför. Öppna därför gärna upp en Zoom-rum där studenter som vill kan träffas och diskutera den just avslutade tentamen.

Hela listan som pdf

Ladda ner och skriv ut Checklistan här. Observera att länkarna fungerar i Adobe Acrobat, men att du kan behöva gå tillbaka till webbsidan om du printar ut materialet för att komma åt relaterat material. 

Checklistan - informera dina studenter