Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Externa applikationer och integration i Canvas

Lärplattformen Canvas ger stora möjligheter att integrera externa applikationer (LTI-integrationer). Dessa applikationer används för att lägga till extra funktionalitet till dina kursytor.

Externa applikation och egenutvecklade integrationer i Canvas

Canvas på Lunds universitet har idag ett antal externa applikationer integrerade, du hittar dem i listan nedanför. Under varje applikation kan du läsa mer om den och i vissa fall även hitta guider till hur du använder den.

Ally är ett integrerat hjälpmedel i Canvas som analyserar tillgängligheten på dokument i din kurs, detta gentemot en tillgänglighetsstandard. Ally hjälper till att långsiktigt förbättra innehållets tillgänglighet och erbjuder automatiskt olika versioner av dina filer direkt på dina kurser.

Conferences är ett mötesverktyg tätt integrerat i Canvas. I detta kan du organisera din föreläsning direkt i din kurs i Canvas. Alla studenter bjuds in automatiskt och du har möjlighet att spela in. Inspelningen sparas i din kurs där dina studenter enkelt kan nå den i två veckor. Sedan raderas den automatiskt. Läs mer om Conferences i Canvas-kursen eMöte vid LU.

 

Genom integration mot Google apps finns det i Canvas möjlighet för studenter att enkelt ladda upp dokument direkt från din egen google apps-yta. Det finns dessutom möjlighet både för personal och studenter att skapa upp samarbetsdokument i Google apps, så som Google docs och Google sheets direkt från kurserna i Canvas.

Libguides finns integrerat i Canvas för att du enkelt ska kunna lyfta specifika libguides-sidor till din kurs. Du hittar Libguides i verktygsraden under externa verktyg när du arbetar med texteditorn. 

LU Administration är en integration byggd på LU som hanterar skapandet av kurser i Canvas, inläsning av studenter och tillägg av lärare. LU Administration hanterar också koppling av TimeEdit scheman till kursytorna i Canvas.

LU Administration är endast åtkomligt för personer med administrationsrättigheter i Canvas, ansökan för administrativa rättigheter görs via Lucat.

LU Export är en integration som är byggd på LU. Den hanterar utskrifter av olika listor. Du hittar verktyget LU Export under din kurs Inställningar i dess högerspalt.

MATLAB Grader finns integrerat i Canvas och gör det därmed möjligt att använda MATLAB Coding Problem direkt på dina kurser. Du lägger till MATLAB till din kurs genom att skapa en inlämningsuppgift och välja External tool.

Genom integration mot Office365 finns det i Canvas möjlighet att enkelt ladda upp dokument direkt från din egen Office365-yta. Det finns dessutom möjlighet både för personal och studenter att skapa upp samarbetsdokument i Office365 direkt från kurserna i Canvas.

Peergrade är en extern applikation som hanterar kamratgranskning. Peergrade finns idag endast integrerad på kurser i Canvas som tillhör Ekonomihögskolan.

Respondus Lockdown browser och monitor används för övervakning vid tentamenstillfällen. Respondus finns idag endast integrerad på kurser i Canvas som tillhör LTH.

Ett videoverktyg för att skapa, dela och publicera video. Mer information i Canvaskursen Studio - kom igång med video i Canvas.

Teams är ett projektverktyg där du både kan chatta och hålla digitala möten. Teams kan användas som ett fristående program men finns även integrerat i Canvas för att på ett enkelt sätt nå rätt personer. Läs mer om Teams i Canvas i Canvas-kursen eMöten vid LU.

TimeEdit finns som en integration i Canvas. TimeEdit-scheman kan läggas in på din kursyta via verktyget LU Administration av en person med administrativa rättigheter. 

Låt studenternas texter plagiatkontrolleras genom Urkund (textmatchning). Urkund kopplas på när du skapar en uppgift/assignment. Resultatet från Urkund kommer att presenteras i Canvas både under Omdömen och i Speedgrader.

Urkund har bytt namn till Ouriginal men fungerar fortfarande på samma sätt inne i Canvas. 

Läs mer om Urkund/Ouriginal på deras hemsida

Uppladdade videos i Vimeo kan genom integrationen till Canvas enkelt visas ut som en inbäddad video direkt på Canvas-sidor. Du hittar Vimeo i verktygsraden under externa verktyg när du arbetar i texteditorn.

Uppladdade videos i YouTube kan genom integrationen till Canvas enkelt visas ut som en inbäddad video direkt på Canvas-sidor. Du hittar YouTube i verktygsraden under externa verktyg när du arbetar i texteditorn.

Under utredning

Det pågår ständigt utredningar kring nya externa applikationer som eventuellt kan integreras i Canvas. Dessa utredningar har kommit olika långt i sina arbeten, vissa av applikationerna nedan kan inom kort finnas att tillgå i Canvas, andra kan efter diskussioner beslutas att inte integreras. Hör gärna av dig om du har frågor kring de externa appar som är under utredning.

CodeGrade hanterar inlämning och återkoppling av programmeringsuppgifter. CodeGrade är för tillfället under utredning och finns att testa för de som är intresserade. Hör av er till canvas [at] education [dot] lu [dot] se så hjälper vi dig att komma igång.

Mindomo är ett verktyg för att skapa tankekartor/mindmaps. Mindomo är idag inte upphandlat för universitetet utan används endast på en av våra institutioner. Är du också intresserad av detta verktyg, hör av dig så hjälper vi dig att komma vidare. Kontakta oss på canvas [at] education [dot] lu [dot] se.

Möbius är ett avancerat quiz-/uppgiftsverktyg. Det finns idag inget beslut om att Möbius ska köpas in på LU, men vissa utredningar pågår. Hör av dig om du har intresse av detta verktyg.

Sunet Survey är ett program för att göra webbaserade undersökningar. Vid Lunds universitet används programmet till såväl kursvärderingar som andra typer av enkäter.

I dagsläget finns ingen integration till Canvas från verktyget, men det pågår arbete kring detta från Sunets sida. Förhoppningsvis kommer en första version att vara klar under senare delen av hösten 2020.

Zoom är ett verktyg för videokonferenser online. Det pågår just nu arbete med en eventuell integration mot Canvas.

Externa appar att bädda in

Vissa applikationer är inte byggda för att kunna integreras med Canvas. Dessa applikationer kan dock oftast bäddas in på något sätt i Canvas.

Mentimeter är en webbtjänst som ger dig möjligheter att skapa undersökningar i realtid. 

Det finns ingen möjlighet att integrera Mentimeter i Canvas, men däremot så rekommenderar vi att du bäddar in Mentimeter i sidor. 

Logga in här: https://www.mentimeter.com/join/lunduniversity (öppnas i eget fönster) för att få tillgång till Mentimeter utan begränsningar.

Padlet är en digital anslagstavla som kan användas för interaktion, kommunikation och samarbete för studenter så väl som för lärare.

För att få tillgång till din inloggning utan begränsning kring hur många Padlets du kan använda logga in här: https://padlet.com/auth/login (Links to an external site.) och välj Logga in med Microsoft, skriv in ditt Lucat [at] lu [dot] se

Ansök om integration av ny extern applikation

I Canvas app center finns ett flertal applikationer som går att integrera i Canvas. Före en integration kan göras så behövs det dock utredas vilka avtal som behöver tecknas, hur applikationen ska supportas och utbildas kring mm.

Kontakta oss om du är intresserad av att få en ny applikation integrerad.