Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

I ett eMöte kan deltagare se och tala med varandra, visa presentationer och till och med ha utbrytningsgrupper för diskussioner i mindre grupp eller för grupparbete. Föreläsningar, presentationer eller instruktioner kan spelas in och publiceras på kursytan i den lärplattform man undervisar i.

Zoom och Teams 

Lunds universitet erbjuder LU Zoom och Teams. Sedan starten på Covid-19 har prestandan på både Zoom och Teams höjts för att matcha det behov som uppstod. 

LU Zoom

Lunds universitet har ett eget Zoom - LU Zoom, som är skilt från det kommersiella. I detta kan du 

  • ha upp till 300 deltagare som kan medverka genom ljud, video och chatt
  • schemalägga möten
  • skapa säkra möten med lösenord eller för enbart deltagare från LU
  • dela din skärm med deltagare
  • spela in ditt möte och ladda ner det till datorn
  • visa en virtuell bakgrund
  • använda dig av en virtuell whiteboard och samarbeta genom annoteringar
  • dela upp ditt möte i sk breakout rooms.

Alla i mötet har möjlighet att använda mikrofon och kamera. Det går alldeles utmärkt att hålla webbinarium i ditt eget Zoom, och då har du alla möjligheter till interaktion mellan deltagarna.

Specialversioner av Zoom

Vill du ha plats för fler än 300 deltagare har LU ett antal licenser för s k Large meeting som kan ta 500 personer. Alla har då tillgång till mikrofon och kamera. LU har också ett antal licenser för Zoom webinar 1000, ett mer avancerat eMöte där en liten grupp har bild och ljud, ungefär som en panel på en konferens. Deltagarna syns inte i bild och kan bara interagera via chatt. 

Boka stort möte eller webbinarium på via detta externa bokningsformulär (öppnas i nytt fönster).  

Specialstöd för Zoom

Om du behöver särskilt stöd för en konferens eller för en disputation kan du kontakta LU konferens:
Information om LU konferens på medarbetarwebben

Teams meetings

Teams är en samarbetsyta som tillhandahålls via Microsoft 365. I Teams kan du skapa enskilda kanaler, chatta, ha eMöten, dela filer och mycket mer. Teams meetings är integrerat i Canvas vilket gör det möjligt att använda direkt i undervisningen av undervisande personal men fungerar även för studenter att skapa egna möten direkt i Canvas.