Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om Ouriginal (Urkund)

Ouriginal är ett system för att upptäcka plagiat.

Lunds universitet har en campusliscens till systemet och det ska bl.a. användas för alla examensarbeten som skrivs inom utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Flera av kurserna vid LU använder det även för andra arbeten. Urkund ska även användas för arbeten som genomförs i utbildning på forskarnivå.

Ouriginal i Canvas

Urkund finns integrerat i Canvas och heter där Ouriginal. Här behöver du inte ha något annat konto än lärarrollen på din kurs i Canvas. Du kan enkelt ställa in så att Urkund kontrollerar alla studentarbeten som lämnas in i via uppgifter|assignments. I Canvas får du sedan information om hur Urkund kontrollerat informationen via översikten i omdömen eller individuellt via återkopplingsverktyget Speedgrader. 

Här är en kort guide i Canvas om Urkund/Ouriginal

Ouriginal utanför Canvas

Samtliga lärare vid Lunds universitet har tillgång till systemet Ouriginal. Så här loggar du in:

Om du använder Urkund utanför Canvas hittar du användarmanualen här: 

https://www.ouriginal.com/wp-content/uploads/2021/10/Quick-start-guide-to-Ouriginal_SE.pdf