Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om Zoom

Lunds universitets digitala verktyg för möten och undervisning

I Zoom kan deltagare se och prata med varandra, visa presentationer och ha utbrytningsgrupper för diskussioner i mindre grupp eller för grupparbete. Föreläsningar, presentationer eller instruktioner kan spelas in och publiceras på kursytan i Canvas.

Så funkar LU Zoom 

Lunds universitet har ett eget Zoom, LU Zoom, som är skiljt från det kommersiella. I detta kan du: 

  • ha upp till 300 deltagare som kan medverka genom ljud, video och chatt
  • schemalägga möten
  • skapa säkra möten med lösenord eller enbart för deltagare inom LU
  • dela din skärm med deltagare
  • spela in ditt möte och ladda ner det till datorn
  • visa en virtuell bakgrund
  • använda dig av en virtuell whiteboard och samarbeta genom annoteringar
  • dela upp ditt möte i så kallade breakout rooms

Alla i mötet har möjlighet att använda mikrofon och kamera. Det går alldeles utmärkt att hålla webbinarium i ditt eget Zoom, och då har du alla möjligheter till interaktion mellan deltagarna.

Skapa ett konto på LU Zoom

1.    Gå till https://lu-se.zoom.us och klicka på knappen Sign in. 
2.    Logga därefter in med ditt LUCAT-id, så skapas ditt konto. 
3.    Om du har använt Zoom utanför LU tidigare kommer du att få frågan om du vill gå över till LU:s Zoom. Zoom guidar dig i detta byte, men om du behöver hjälp - kontakta Servicedesken.

Större möte i Zoom

Det går alldeles utmärkt att hålla webinar i ditt eget Zoom, och då har du alla möjligheter till interaktion mellan deltagarna. Vill du däremot ha plats för fler än 300 deltagare har LU ett antal licenser för ett så kallat Large meeting som kan ta 500 personer. Alla deltagare har då tillgång till mikrofon och kamera. Dessa licenser går att boka. Före ditt webinar får du också kostnadsfri undervisning om hur du går tillväga.

Bokningsformulär för Large meeting (öppnas i nytt fönster)

Specialstöd för Zoom

Om du behöver särskilt stöd för en konferens eller disputation kan du kontakta LU konferens:
LU konferens på Medarbetarwebben

Zoom och GDPR

LU Zoom hanteras på servrar inom EU och är därför GDPR-säker. Du ska alltså inte använda ditt privata Zoom-konto som är en molntjänst.

LU Zoom-konton som inte varit aktiva på tolv månader rensas bort eftersom varje konto är kopplat till persondata.