Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ouriginal (Urkund)

Ouriginal är ett system för att upptäcka plagiat.

Lunds universitet har en campuslicens till systemet Ouriginal och det ska bland annat användas för alla examensarbeten som skrivs inom utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Flera av kurserna vid Lunds universitet använder det även för andra arbeten. Ouriginal ska även användas för arbeten som genomförs i utbildning på forskarnivå.

Ouriginal i Canvas

Ouriginal finns integrerat i Canvas och hette tidigare Urkund. Inloggad i Canvas behöver du inte ha något annat konto än lärarrollen på din kurs i Canvas. Du kan enkelt ställa in så att Ouriginal kontrollerar alla studentarbeten som lämnas in i via uppgifter/assignments. I Canvas får du sedan information om hur Ouriginal kontrollerat informationen via översikten i omdömen eller individuellt via återkopplingsverktyget Speedgrader. 

Här är en kort guide i Canvas om Ouriginal – canvas.education.lu.se

Ouriginal utanför Canvas

Samtliga lärare vid Lunds universitet har tillgång till systemet Ouriginal. Så här loggar du in:

  • Gå in på https://secure.urkund.com/login/sign-in
  • Välj ”Lunds universitet” i listan och klicka sedan på "Sign in via institution".
  • Logga in med ditt Lucat-ID.
  • När du fått behörighet till systemet får du information från Ouriginal.

Om du använder Ouriginal utanför Canvas hittar du användarmanualen här – ouriginal.com