Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kurspaket: Grund

I vårt kurspaket grund fokuserar vi på de mest grundläggande funktionerna i Canvas, Zoom och Studio. Canvas är Lunds universitets lärplattform som är central för kursgivning. I Zoom kan man föreläsa, ha seminarier eller mötas på distans. Studio är Canvas verktyg för videohantering. 

Tanken att man efter genomgångna workshops i grundpaketet ska ha en grundläggande förståelse för att kunna komma igång och undervisa i våra digitala lärmiljöer vid LU.

Alla genomgångar ges ofta och kan också specialbeställas för en grupp eller hållas på engelska vid behov.  Ingen av våra workshops i grundpaketet kräver anmälan. Tid för medverkan är 3.5 timmar. Man är välkommen att komma så många gånger som man behöver. 

Workshop 1: Kom igång med Canvas

Vi går bl a igenom Canvas gränssnitt, hur man bygger en kursstruktur och hur man lägger till innehåll såsom text, bilder, länkar och filmer. Du får också en introduktion till inlämningsuppgifter och hur du återkopplar. Genomgången ges via Zoom och är 90 min. 

Workshop 2: Drop-in workshop Zoom 

Här går vi igenom Zoom från grunden: hur du loggar in, skapar möten och får rätt på dina personliga inställningar. Vi tittar på alla knappar som finns i Zoomfönstret och pratar om vilka möjligheter som finns med säkerhetsinställningar, skärmdelning osv. Genomgången ges via Zoom och tar ca 75 min.

Workshop: Studio intro – Canvas egen videoplattform

Välkommen till en introducerande visning av Studio. Studio är videoplattformen för undervisning och lärande som är direkt integrerad i Canvas. I Studio kan du t ex ladda upp inspelningar från Zoom, men också skapa, hantera och infoga video direkt i din Canvaskurs. Du kan även dela din video så att den kan publiceras på webbsidor och bloggar, både inom LU och publikt. I denna genomgång visar vi dessa grunder, men också hur man kan texta sin video. Genomgången ges via Zoom och är 60 min.