Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Aktuella teman

Här kan du läsa om tre teman som är aktuella inom högre utbildning just nu. Vi har samlat information, vägledning och lästips för att underlätta för dig som undervisar vid Lunds universitet.

Generativa AI-verktyg

Generativa AI-verktyg används alltmer i studier och undervisning vilket innebär nya utmaningar för lärare och personal på Lunds universitet. På de här sidorna hittar du information och vägledning.

Generativa AI-verktyg

Tillgänglighet

Undervisande personal på Lunds universitet är skyldiga att göra sitt kursmaterial tillgängligt för alla studenter, inklusive de som har inlärningssvårigheter på grund av en funktionsnedsättning eller av andra skäl. På de här sidorna hittar du information, råd och stöd som hjälper dig. Se vårt kalendarium för webbinarier, workshoppar och kurser på temat tillgänglighet.

Tillgänglighet

Skapa video

Under de senaste åren har vi lärt oss mycket om hur video kan utveckla undervisningen. På de här sidorna hittar du praktiska råd, inspiration och lästips om video som pedagogiskt redskap. Se vårt kalendarium för webbinarier, workshoppar och seminarier på temat video.

Skapa video