Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Digital examination

På den här sidan hittar du specifik information för digital examination men även mer generella tips om hur du som lärare kan tänka kring examination. Det finns också en serie artiklar på temat digital examination skrivna av lärare vid Lunds universitet som berättar om och reflekterar över sina erfarenheter. 

Planera din digitala examination

I avsnittet om planering finns pedagogiska råd och tips samt information om pedagogisk stöd och tillgänglighet. I detta avsnitt finns många råd och tips som är allmängiltiga för examination, och inte bara specifikt för digital examination.

Gå till avsnittet Planera din digitala examination 

Bygga och genomföra din digitala examination

Gå till avsnittet Bygga och genomföra din digitala examination

I detta avsnitt kan du ta del av information om verktyg samt utbildning och stöd för att bygga, men också genomföra din examination. Du hittar avsnitt om Canvas och de olika funktioner som finns för att skapa en mängd olika former av examination. 

Vid examination på distans använder en del vid Lunds universitet Zoom som verktyg för övervakning. Här kan du ta del av upplägg och guider om vad du ska tänka på. Det finns även checklista med exempel på vad du kan informera dina studenter om inför deras tentamen. 

Har du frågor om dataskydd?

Läs frågor och svar om regelverk kring digital examination