Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skapa examination i Inspera

Inspera är i första hand ett verktyg för att göra tentor i sal men kan även användas för examination på distans. Inspera är ett mångsidigt verktyg som kan användas för att skapa många olika typer av tentor.

Användarkonto

För att kunna logga in i Inspera måste du först logga in i Lucat och ansöka om användarbehörighet. Denna behörighet godkänns automatiskt och kontot aktiveras inom ca 15 minuter. Du kan även ansöka om admin-behörighet som godkänns av närmsta chef.

Gå vidare till Lucat – lucat.lu.se

Klicka dig vidare enligt följande: Mina behörigheter > Ansök om behörighet > Behörighetstyp: IT-tjänst > IT-tjänstgrupp: Utbildningsstöd > IT-tjänst: Inspera

Före tentan

I Inspera skapar du uppgifter som sedan blir tentans innehåll. Antingen skapas uppgifterna fristående eller så skapas de i en uppgiftsgrupp. Frågor som redan skapats kan återanvändas och delas mellan användare. Det finns en mängd olika frågetyper i Inspera utöver flervals- och essäfrågor.
Uppgiftsgruppen kopplas till ett tentamenstillfälle i Inspera. I tentamenstillfället görs inställningarna för den aktuella tentan. Här väljer du när tentan ska starta, sluta, om den ska vara öppen eller låst med mera.

Gå vidare till avsnittet Skapa ny tentamen i Lunds universitets Insperaguide – canvas.education.lu.se

Det är viktigt att studenterna i förväg får information om hur de ska förbereda sig inför tentan. Låsta tentor kräver att studenterna i förväg har installerat safe exam browser på sin dator. De måste få informationen i god tid så att de hinner testa att allt fungerar som det ska innan tentan.

Inspera studentguide i Canvas – canvas.education.lu.se

Under tentan

Studenterna skriver vanligtvis tentan på sin egen dator. Lokalen behöver ha trådlöst nätverk eftersom studenterna måste vara uppkopplade för att skriva tentan. I tentasalen bör det finnas någon som kan hjälpa studenterna med enklare tekniska problem som kan uppstå. 

Efter tentan

Det är enkelt att bedöma tentor i Inspera och flera lärare kan rätta samtidigt. En användbar funktion i Inspera är att uppgifterna kan vara självrättande. Det går att kombinera självrättande samt manuellt rättande uppgifter i samma tenta. Läraren kan efter bedömning tillåta studenterna att se sina svar, poäng och betyg i Inspera.

 

Responsmöten

Boka amanuenser som teknisk support under tentan

Boka via mejl till Carina Carlsson: 
carina [dot] carlsson [at] ism [dot] lu [dot] se (subject: Boka%20amanuenser%20som%20teknisk%20support%20under%20tentan) (carina[dot]carlsson[at]ism[dot]lu[dot]se)

Inspera Helpcenter

Mer information om och hjälp för att arbeta i Inspera finns på Inspera Helpcenter – support.inspera.com.