Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skapa video

Foto som visar grön och svart marmorering.

Under de senaste åren har vi lärt oss mycket om hur video kan utveckla undervisningen. På de här sidorna hittar du praktiska råd, inspiration och lästips om video som pedagogiskt redskap. Se vårt kalendarium för webbinarier, workshoppar och seminarier på temat video.

Olika sätt att använda video i undervisningen

Här kan du läsa om olika sätt att använda video i din undervisning, när de passar och vilka fördelar som finns med dem. Du hittar också lärarexempel och några saker du bör tänka på när du använder video.

Olika sätt att använda video i undervisningen

Fem råd när du skapar video 

När passar videoformatet? Hur lång ska videon vara? Och hur får man bra ljud? På den här sidan får du fem konkreta råd för när du skapar och använder video i din undervisning. 

Fem råd när du skapar video 

Lästips: tre texter om video i en pedagogisk kontext

Hur kan video användas i undervisningen och vad säger forskningen? Här hittar du korta sammanfattningar av och länkar till tre texter om video i en pedagogisk kontext. 

Lästips: tre texter om video i en pedagogisk kontext

Foto på medarbetaren Erik Bergsten.

Kontakta oss

Har du frågor om video i undervisningen?

Mejla Erik Bergsten: digital [at] education [dot] lu [dot] se (digital[at]education[dot]lu[dot]se)