Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny kurs om Universell design för lärande (UDL) på engelska

Foto som visar färgade postit-lappar på en gråblå bakgrund.

Vad är tillgänglighet? Vad är god undervisning? I höst ges kursen The inclusive classroom – diversity and universal design for learning, som ett samarbete mellan olika pedagogiska enheter på Lunds universitet.

Foto: Patrick Perkins från Unsplash.com.

Gruppen studenter med någon funktionsnedsättning är tre gånger större idag än för tio år sedan. Vill du veta mer om hur du kan underlätta för dessa studenter och samtidigt göra livet lättare för alla studenter? 

Kursen The inclusive classroom startar den 28 augusti och pågår fram till den 16 januari 2025. Kursen är till för lärare såväl som studievägledare och administratörer. Idén är att inspirera och öka kunskapen om hur man kan skapa mer inkluderande former av undervisning och examination för en mångfald av studenter.

Kursen består av en serie seminarier om två timmar. Inför varje seminarium får deltagarna instruktioner om hur de ska förbereda sig. Den som önskar har möjlighet att göra ett litet projekt i samband med kursen och får då ett intyg om en veckas högskolepedagogisk utbildning.

Anmäl dig till kursen

Läs mer om och anmäl dig till kursen The Inclusive classroom på AHU:s webbsida – ahu.lu.se