Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Canvas Survey

Så använder du enkäter i undervisningen med Canvas Survey

Canvas Survey är verktyget för att skapa och hantera enkäter direkt i Canvas. Det är en integration av Sunets verktyg Survey&Report.

Så funkar Canvas Survey 

Nu kan du på ett enkelt sätt genomföra enkätundersökningar, till exempel kursvärderingar, med en redan på förhand definierad grupp respondenter. Skapas enkäten inne i Canvas Survey kommer samtliga personer som är registrerade som studenter på den aktuella kursen att omfattas av enkäten. Studenterna kommer att kunna se start- och slutdatum för enkäterna och om de har svarat på en enkät eller ej.

Sunet Survey, Sunet Survey&Report eller Survey&Report?

Den vanligaste benämningen inom Lunds universitet är Sunet Survey, men i texter och guider kommer vi att hänvisa till Survey&Report eftersom det är den benämning som används i Canvasintegrationen och syns på t ex knappar.

Så hittar du Canvas Survey

Logga in på canvas.education.lu.se med ditt Lucat-ID. Gå in på din kurs i vänstermenyn. Klicka på ikonen för Canvas Survey i den vänstra navigeringen, se skärmklippet nedanför. Om du har problem med att öppna Canvas Survey läs mer i guiden.

Så hittar du verktyget Canvas Survey när duär inloggad i Canvas.

GDPR

Studenterna är anonyma och personer kan enbart identifieras om de själva väljer att på något sätt identifiera sig i de svar de skickar in via enkäten.

Frågor och kontakt

Canvas Survey är ett nytt verktyg och under utveckling. Hör gärna av dig om det finns någon funktionalitet du saknar till mejladressen: digital [at] education [dot] lu [dot] se (digital[at]education[dot]lu[dot]se)