Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Råd till dig som är lärare: skriv en GAI-policy!

Bilden visar en konstnärs digitala illustration av artificiell intelligens (AI) med en lila hjärna i mitten av bilden.

Generativa AI-verktyg hör numera till vardagen och alla som arbetar på Lunds universitet behöver anpassa sig efter läget. Till din hjälp finns en mall som du kan ladda ner och anpassa efter dina behov.

Foto: Google DeepMind från Unsplash.com.

För att undvika otillåten användning av verktygen är det viktigt att informera studenterna om vilka regler som gäller för just dem. Det är läraren i den aktuella kursen som bestämmer om studenterna får använda generativa AI-verktyg i studierna eller inte. Användningen räknas som otillåten om inte läraren har angett att den är tillåten. Vi råder dig som är lärare att skriva en policy för användning av generativa AI-verktyg i din kurs eller ditt program. Ta hjälp av mallen för GAI-policy som du kan ladda ner och anpassa efter dina behov. 

Ladda ner mallen för GAI-policy (Word, 24 kB) 

Om du har frågor kan du höra av dig till Rachel Forsyth som är senior pedagogisk utvecklare med inriktning mot generativa AI-verktyg, examination och lärande online. Mejla till: digital [at] education [dot] lu [dot] se (digital[at]education[dot]lu[dot]se)

Läs mer om generativ AI i undervisningen