Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Digital examination med hjälp av Studio

Bild som visar trummor

Det här är ett exempel på hur det kan se ut när en student på Musikhögskolan gör en videoinlämning på en uppgift i en kurs.

Photo by Josh Sorenson on Unsplash

Texten och videon nedan är skriven och skapad av Mattias Frisk, Musikhögskolan Malmö 

I videon nedan visar och berättar jag hur det ser ut i Speedgradern när en student lämnat in en video och får återkoppling via Studios kommentarsfunktion. 

Tydliga instruktioner för uppladdning i Studio

Det första vi gjorde var att vi skapade en modul med en instruktion i Canvas då det är viktigt för att att inlämningen sker via Studio, Canvas eget plattform för media och inte som en vanlig fil. 

Här är en guide i Canvas som visar inställningar på en videouppgift i studio

I det här exemplet är det en student som går på musikhögskolan i årskurs 5 som har komposition som huvudämne och även trummor. Studenten laddar upp sin video via inlämning i Canvas. Som lärare har man då möjlighet att ge återkoppling via Speedgradern. Återkopplingen kan ske både övergripande för hela uppgiften och direkt i filmen. 

Här är en guide som beskriver hur Speedgradern fungerar 

Återkoppling på sekunden

En av de viktigaste funktionerna är att kunna kommentera och ge återkoppling vid en viss tidpunkt direkt på tidslinjen. Kommentarerna lägger sig som små blå punkter på tidslinjen. Studenten kan gå ner och läsa kommentarerna under filmen eller klicka direkt på tidslinjen där kommentaren är skriven. 

Vi har använt detta även med en del konserter och i konstnärliga projekt där studenterna lämnat in och fått feedback i tidslinjen som det här exemplet visar!